top of page
צלמת - רומינה כהן.jpg

יקב כרמי עבדת

Red Wines
Desert Wine

הכרם בחוות כרמי עבדת נשתל בשנת 1999 והיה מן הכרמים הראשונים שנשתלו בנגב והחלו אזור יין חדש ומרתק  – הר הנגב.

מעטים אם בכלל המקומות בעולם בהם מגדלים ענבים בתנאים כה קיצוניים - תנאי פתיחה שהיו אתגר והרפתקה מבחינתנו.

בחרנו לשתול את הכרם על שרידיו של כרם קדום בן 1500 שנה והטרסות העתיקות התעוררו לחיים ותורמות להשקיה של הכרם בדיוק כמו בתקופות הקדומות.

מידע מועט ביותר בתחום הוביל אותנו לבחור ולשתול את זני הקברנה סוביניון והמרלו – זנים שהערכנו שיתמודדו היטב עם התנאים הקשים.

אך טבעי  היה להקים את היקב בחווה ובכך לסגור את המעגל המתבקש- גידול הענבים וייצור היין במקום.

 

היקב בחווה היה גם הוא מן הראשונים ביקבי הנגב.

סקרנות ואהבה ליין הובילו אותנו לחקור את הטעמים המיוחדים של ענבי המדבר וכך שימשו אותנו 2 הזנים ששתלנו לייצור מגוון גדול של יינות: קברנה סוביניון ומרלו, בלנדים שונים, רוזה שחוזר לתפוס את מקומו ונמצא מתאים מאוד לאקלים הישראלי
וכן יין קינוח שקראנו לו Desert Dessert.


בהמשך בחיפוש אחר אתגרים חדשים, שתלנו שרדונה וויונייה והתחלנו לייצר יינות לבנים.


כמו כן שתלנו את זני הפטי ורדו והברברה וכך גדלים בכרם 6 זנים שונים של ענבים.


אנו מקפידים לייצר את היינות כך שטעמי המדבר המיוחדים והשונים כל כך יבואו לידי ביטוי, תסיסות קרות וארוכות, שימוש מושכל בחביות עץ אלון, התערבות מינורית בתהליכים הקורים ליין ביקב ועוד.


החווה והיקב מזמנים לנו מפגשים מרתקים  עם תיירים וייננים מאזורי יין מובילים בעולם כמו בורדו בצרפת  טוסקנה באיטליה או אזור נפה בארה"ב, מבטי התדהמה וההתפעלות שלהם מחממים את הלב, וכאשר הם יוצאים לבסוף עם שקיות של יינות מן היקב, אנו  מבינים שאנו בכיוון הנכון.

אנו מייצרים ביקב 12 סוגים שונים של יין בסדרות קטנות של 300  – 1200 בקבוקים.

איל יזרעאל- כורם ויינן

טעימות יין

טעימות יין

פשוט להגיע ולטעום.
טעימת חמישה סוגי יינות - שרדונה, רוזה, קברנה, מרלו ויין קינוח, והצצה ליקב בוטיק מדברי.
עלות הטעימות – 60  ₪ לאדם.
לצד היין מוזמנים להנות מפלטת גבינות או מזטים ונשנושים (לבחירה מתפריט קפה מונה, בעלות נוספת)
בסופי שבוע מומלץ להזמין מקום מראש.